Werkwijze

Als systeemtherapeut ben ik altijd primair gericht op relatie, op interactie. Dat wil niet zeggen dat ik niet geloof in individuele therapie, diagnoses, cognitieve gedragstherapie of de werkzaamheid van medicatie. Naast individuele factoren zijn echter de relationele factoren (interacties) minstens net zo belangrijk.

Bijvoorbeeld wanneer in een gezin een kind is met de diagnose ADHD, dan kan met het stellen van de diagnose, individuele therapie voor het kind en eventueel ondersteuning dmv medicatie goede resultaten geboekt worden. En toch lukt het het ene gezin goed om met de ADHD om te gaan, en heeft het andere gezin daar veel meer moeite mee. Hoe komt dat? Dat komt omdat de ADHD niet alleen een individueel probleem is van het kind, het doet ook iets met de dynamiek binnen het gezin. En de dynamiek binnen het gezin (hoe reageren de andere gezinsleden op de ADHD van het ene gezinslid?) heeft op zijn beurt weer invloed op de ADHD zelf.

De meerwaarde van systeemtherapie is dat ik jullie juist ga helpen om meer inzicht te krijgen in de interacties binnen de relatie/het gezin. Ik help jullie om te (her)ontdekken waar jullie krachten liggen en hoe je negatieve interacties kunt ombuigen, zodat jullie verschillen elkaar gaan versterken.

Een ander voorbeeld: wanneer twee mensen een relatie aangaan brengen zij allebei hun persoonlijke eigenschappen, karakter en levensgeschiedenis mee. Elke partner heeft op die manier invloed op de relatie, maar ook andersom beïnvloedt de relatie de verdere ontwikkeling van elke partner binnen de relatie. Wanneer er spanningen ontstaan binnen de relatie zullen de partners vaak geneigd zijn dit te wijten aan bepaalde eigenschappen van zichzelf of de ander. Dat is begrijpelijk, maar het helpt meestal niet om uit de impasse te komen, sterker nog, de spanningen worden er vaak juist door versterkt.

Als therapeut ben ik met name geïnspireerd door de collaboratieve, ervaringsgerichte en narratieve stromingen. Daarnaast kan ik putten uit diverse andere bronnen, wanneer dit helpend is met betrekking tot jullie proces. Zo heb ik o.a. ervaring met geweldloos verzet (verbindend gezag), emotionally focused therapy (eft), mentaliseren bevorderende therapie (mbt en mbt-f), cognitieve gedragstherapie (cgt) en oplossingsgerichte therapie. Ook heb ik ervaring met specifieke problematiek zoals depressie, burn-out, trauma, persoonlijkheidsproblematiek en relationeel geweld.

Je kunt bij mij zeker ook terecht met een individuele hulpvraag of coachingsvraag. Een individueel traject zal ik echter ook systeemtherapeutisch benaderen, wat betekent dat ik altijd verbinding zal proberen te maken tussen je persoonlijke ontwikkeling en de interacties/relaties die je hebt met anderen en je familiegeschiedenis. Ik ben geschoold in EFIT (een op hechting gebaseerde individuele psychotherapeutische behandeling), en heb ervaring met Imaginaire Rescripting, een vorm van traumabehandeling die geschikt is voor het behandelen van o.a. hechtingstrauma.

We Make Sense is een ambulante praktijk voor narratieve therapie systeemtherapie van systeemtherapeut psycholoog peter tuin ook werkzaam als MST therapeut voor de Viersprong u kunt ons ook bellen voor gezinstherapie relatietherapie behandeling en individuele coaching mediation etc onze praktijk is gevestigd in rotterdam rijnmond ik werk ook in den haag haaglanden dordrecht drechtsteden zwijndrecht barendrecht spijkenisse hoogvliet hoek van holland naaldwijk gouda nieuwerkerk aan den ijssel capelle krimpen en in rhoon poortugaal oud-beijerland hellevoetsluis hendrik-ido ambacht ridderkerk alblasserdam papendrecht sliedrecht hardinxveld-giessendam lansingerland berkel rodenrijs bleiswijk bergschenhoek delft pijnacker `s gravenzande rozenburg strijen puttershoek pernis hoeksche waard albrandswaard geervliet heenvliet brielle oostvoorne in zuid-holland nederland regio utrecht den haag voorburg rijswijk monster wassenaar breda den bosch `s hertogenbosch tilburg amsterdam leiden zoetermeer amstelveen alphen aan den rijn waddinxveen westland middelharnis ouddorp rockanje etten-leur roosendaal bergen op zoom dinteloord halsteren noord-brabant tholen zeeland
nvrg de viersprong euthopia

We Make Sense is een ambulante praktijk voor narratieve therapie systeemtherapie van systeemtherapeut psycholoog peter tuin ook werkzaam als MST therapeut voor de Viersprong u kunt ons ook bellen voor gezinstherapie relatietherapie behandeling spel interactie doorbreken van patronen partner therapie en individuele coaching mediation het voeren van gesprekken sessies we hebben geen wachttijd wachtlijst je kunt je bij ons aanmelden voor intake verwijzing voor problematiek zoals adhd add autisme asperger pdd nos hechting hechtingsproblematiek depressie verslaving angst fobie faalangst angst burnout stress identiteit huiselijk geweld agressie psycholoog psychiatrische diagnose relaties relationeel geweld trauma maar ook voor gezin jeugd kinderen kind pleegkind ouders pleegouders adoptie opvoedproblematiek opvoeding opvoedingsvragen opvoedproblemen opgroeien opstandig druk gezag gedragsproblemen leerproblemen schoolproblemen of problemen op het werk burn-out soms is er sprake van crisis ziekte beperkingen handicap chronisch verlies overlijden dood sommige stellen en koppels worstelen met liefde contact verbinding samen seks seksuele problemen interculturele geloof kerkverlating twijfel religie sekte onderdrukking vrijheid persoonlijke ontwikkeling homoseksuele gender geaardheid relationele advies ruzie conflict afspraken vreemdgaan overspel scheiding verschil van visie negatieve patronen richting zoeken onze praktijk is gevestigd in rotterdam rijnmond ik werk ook in den haag haaglanden dordrecht drechtsteden zwijndrecht barendrecht spijkenisse hoogvliet hoek van holland naaldwijk gouda nieuwerkerk aan den ijssel capelle krimpen en in rhoon poortugaal oud-beijerland hellevoetsluis hendrik-ido ambacht ridderkerk alblasserdam papendrecht sliedrecht hardinxveld-giessendam lansingerland berkel rodenrijs bleiswijk bergschenhoek delft pijnacker `s gravenzande rozenburg strijen puttershoek pernis hoeksche waard albrandswaard geervliet heenvliet brielle oostvoorne in zuid-holland nederland wij werken onafhankelijk van gemeentes wijkteam of jeugdzorg partijen en hebben geen contract met zorgverzekeraars u betaald een vast bedrag per consult wij zijn ingeschreven bij de NVRG landelijke vereniging voor systeemtherapeuten specialist ook beschikbaar voor gezinnen en stellen koppels in de regio utrecht den haag voorburg rijswijk monster wassenaar breda den bosch `s hertogenbosch tilburg amsterdam leiden zoetermeer amstelveen alphen aan den rijn waddinxveen westland middelharnis ouddorp rockanje etten-leur roosendaal bergen op zoom dinteloord halsteren noord-brabant tholen zeeland

%d bloggers liken dit: