Over Mij

peter2Mijn naam is Peter Tuin. Ik woon met mijn life-long companion en geliefde in Rotterdam. Samen hebben we 4 kinderen, waarvan er 2 al volwassen zijn. Ik werk als systeemtherapeut binnen de sGGZ (kinderen en jeugd). Daarnaast voer ik parttime een praktijk voor relatie- en gezinstherapie.

Achtergrond

Ik ben opgegroeid in een strenggelovig gezin, waarin ik mij vaak niet gezien en begrepen heb gevoeld. Enerzijds was het een liefdevol gezin, en ook verwelkomend naar anderen; ik heb hierdoor veel goede dingen meegekregen. Anderzijds was het echter ook onveilig (zowel emotioneel als fysiek), en dat is iets waar ik nog lang mee heb geworsteld. Ik ontwikkelde al vroeg een vermijdende hechtingsstijl en was daardoor niet goed in staat om mijn behoeften kenbaar te maken. Ik zorgde wel voor anderen, maar liet mezelf dan niet echt zien en leerde om alle lastige dingen zoveel mogelijk zelf op te lossen.

Ik zeg vaak dat een liefdesrelatie ook een hechtingsrelatie is (net als de relatie tussen een ouder en een kind), en dat een gezonde liefdesrelatie, waarbinnen je je geborgen kunt voelen, helend kan werken t.a.v. eerder opgelopen hechtingstrauma’s. Dat heb ik zelf aan den lijve mogen ervaren met mijn partner. Wij zijn al het grootste deel van ons leven samen, en zij is degene die ik door en door vertrouw, en waarvan ik weet dat ik bij haar met alles terecht kan. En toch, als je het haar zou vragen, zou ze zeggen dat ik het nog steeds moeilijk vind om die stap te zetten. Gelukkig heb ik het in de loop der jaren mogen leren, maar mijn eerste neiging is nog steeds om me terug te trekken in plaats van uit te reiken.

Nu vraag je je wellicht af (misschien ook niet) waarom een therapeut zo open is over zijn eigen achtergrond. Ik heb er natuurlijk over nagedacht of ik dat nu wel moet doen, zo open en bloot. Maar de manier waarop ik therapie geef (zowel individueel als relatietherapie of gezinstherapie) vraagt er om. Ik vertrek vanuit de hechting en ik werk met de dieperliggende emoties, kwetsuren, behoeftes en verlangens. Ik werk persoonlijk en waar ik denk dat het helpend kan zijn ben ik soms (gelimiteerd natuurlijk) open over mezelf. In therapie draait het natuurlijk om de cliënt (het individu, de relatie, het gezin), maar de persoon van de therapeut is ook belangrijk. Ik begeleid jullie door de lastige dingen en help jullie om in kwetsbaarheid uit te reiken naar elkaar. Dan mag je ook iets weten over wie ik ben en welke weg ik ben gegaan, en nog steeds ga.

Opleidingen

Ik ben opgeleid als systeemtherapeut bij De Viersprong (post-HBO, systeemgericht werken) en Euthopia (WO, systeemtherapie), met als opleiders o.a. Bruno van Hillewaere en Robert van Hennik. Tevens heb ik de EFT basisopleiding en verdiepingsopleiding (voor relatietherapeuten) gevolgd in Leuven (België). Daarnaast verdiep ik mij voortdurend in mijn vak en volg ik regelmatig aanvullende trainingen, waaronder MBT(F) en EFIT.

IMG_20220610_082541    IMG_20220615_222540

We Make Sense is een ambulante praktijk voor narratieve therapie systeemtherapie van systeemtherapeut psycholoog peter tuin ook werkzaam als MST therapeut voor de Viersprong u kunt ons ook bellen voor gezinstherapie relatietherapie behandeling en individuele coaching mediation etc onze praktijk is gevestigd in rotterdam rijnmond ik werk ook in den haag haaglanden dordrecht drechtsteden zwijndrecht barendrecht spijkenisse hoogvliet hoek van holland naaldwijk gouda nieuwerkerk aan den ijssel capelle krimpen en in rhoon poortugaal oud-beijerland hellevoetsluis hendrik-ido ambacht ridderkerk alblasserdam papendrecht sliedrecht hardinxveld-giessendam lansingerland berkel rodenrijs bleiswijk bergschenhoek delft pijnacker `s gravenzande rozenburg strijen puttershoek pernis hoeksche waard albrandswaard geervliet heenvliet brielle oostvoorne in zuid-holland nederland regio utrecht den haag voorburg rijswijk monster wassenaar breda den bosch `s hertogenbosch tilburg amsterdam leiden zoetermeer amstelveen alphen aan den rijn waddinxveen westland middelharnis ouddorp rockanje etten-leur roosendaal bergen op zoom dinteloord halsteren noord-brabant tholen zeeland
nvrg de viersprong euthopia

We Make Sense is een ambulante praktijk voor narratieve therapie systeemtherapie van systeemtherapeut psycholoog peter tuin ook werkzaam als MST therapeut voor de Viersprong u kunt ons ook bellen voor gezinstherapie relatietherapie behandeling spel interactie doorbreken van patronen partner therapie en individuele coaching mediation het voeren van gesprekken sessies we hebben geen wachttijd wachtlijst je kunt je bij ons aanmelden voor intake verwijzing voor problematiek zoals adhd add autisme asperger pdd nos hechting hechtingsproblematiek depressie verslaving angst fobie faalangst angst burnout stress identiteit huiselijk geweld agressie psycholoog psychiatrische diagnose relaties relationeel geweld trauma maar ook voor gezin jeugd kinderen kind pleegkind ouders pleegouders adoptie opvoedproblematiek opvoeding opvoedingsvragen opvoedproblemen opgroeien opstandig druk gezag gedragsproblemen leerproblemen schoolproblemen of problemen op het werk burn-out soms is er sprake van crisis ziekte beperkingen handicap chronisch verlies overlijden dood sommige stellen en koppels worstelen met liefde contact verbinding samen seks seksuele problemen interculturele geloof kerkverlating twijfel religie sekte onderdrukking vrijheid persoonlijke ontwikkeling homoseksuele gender geaardheid relationele advies ruzie conflict afspraken vreemdgaan overspel scheiding verschil van visie negatieve patronen richting zoeken onze praktijk is gevestigd in rotterdam rijnmond ik werk ook in den haag haaglanden dordrecht drechtsteden zwijndrecht barendrecht spijkenisse hoogvliet hoek van holland naaldwijk gouda nieuwerkerk aan den ijssel capelle krimpen en in rhoon poortugaal oud-beijerland hellevoetsluis hendrik-ido ambacht ridderkerk alblasserdam papendrecht sliedrecht hardinxveld-giessendam lansingerland berkel rodenrijs bleiswijk bergschenhoek delft pijnacker `s gravenzande rozenburg strijen puttershoek pernis hoeksche waard albrandswaard geervliet heenvliet brielle oostvoorne in zuid-holland nederland wij werken onafhankelijk van gemeentes wijkteam of jeugdzorg partijen en hebben geen contract met zorgverzekeraars u betaald een vast bedrag per consult wij zijn ingeschreven bij de NVRG landelijke vereniging voor systeemtherapeuten specialist ook beschikbaar voor gezinnen en stellen koppels in de regio utrecht den haag voorburg rijswijk monster wassenaar breda den bosch `s hertogenbosch tilburg amsterdam leiden zoetermeer amstelveen alphen aan den rijn waddinxveen westland middelharnis ouddorp rockanje etten-leur roosendaal bergen op zoom dinteloord halsteren noord-brabant tholen zeeland

%d bloggers liken dit: